Wednesday, September 4, 2013

P1max : Harapnya berbaloi ;)

As salam. Bersua kembali. InsyaAllah, lepas ni lebih kerap aku update. Sebab sekarang ni semua dihujung jari. So, xde alasan dah aku taknak update blog aku. Hehe. 

Apa khabar semua? Moga luarbiasa hebat sekali. Hari ini aku nak bercerita pasal talian internet. Ini kali ke.... Ntah lupa. Aku ni pakai banyak talian prepaid untuk internet. Celcom, Digi, Maxis, Tunetalk pun dah pernah try. Itu semua Prepaid. Prepaid Internet. Tak pernah pakai bil. Yang bil dah lama tamatkan. Guna STREAMYX masa kat Kelantan dulu. Line kat negeri tercinta aku tu, manalah kuat sangat. Tu je jenama yang paling laju kalau nak guna kat sana. Itu dulu. Sekarang line telco-telco kita semuanya dah laju- laju. Dah masuk generasi 4g semua.

Ok, ini kali kedua pakai bil. Pilihan aku ialah P1Max. Walaupun ada komen-komen yang mcm boleh "menjahanamkan" niat aku, syukur akhamdulillah, tercapai juga pakai line internet. Aku actually tak kisah pakai line mana- mana pun, asal laju jer. Murah pun diambil kira. Kebetulan aku selalu dapat info melalui 8share, info pasal p1max muncul di saat-saat aku memerlukan. Of coz untuk bisnes. Itu point ni.1. Point no.2 ialah, nak ushar awek. Ehh ehh.. Memain jer.

Hari ini, hari yang ke-3 aku pakai menda ni. Satu je yang aku nak komen, LAJU!!!! Testing download memang power. Kat rumah line dia merah (agak slow kalau ikut buku panduan), but ok je aku test. Laju.. Lajuuu..! Hehe.. Howmuch? Aku booking dan payment online, dapat rebet penjimatan RM 150.00. Aku cuma perlu bayar seratus je utk permulaan pengaktifan akaun. Next bil akan menyusul hanya maintain RM 69 sebulan, dengan 8gb, unlimited! Modem free. Terbaik ler. Kalau korang nak amik, amik yang jenis wifi punya! Everywhere, leh online! 

Hmm..  Nak tahu detail, leh ke sini : P1Max :) Nak ambil, guna yang ni yer. Masih dalam harga promosi. Leh check kat dalam link di atas. ;)


Ok, tu je cerita untuk hr ni. Hehe.. Kita lihat gambar dalam opis mereka kat KL. Comel dan penuh warnawarni. Hehe...




Ok, sampai bersua lagi. Assalamualaikum! 

*nextpost pasal Tunetalk! Nantikan entry menariknya dlm masa terdekat. 

Klik LIKE if anda menyukainya & SHARE :)

1 comment:

  1. trimakasih infonya gan....
    ...
    sangat menarik dan bermanfaat...
    mantap..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...